De 1e nacht zit erop, de 1e dag wandelen staat voor de deur. Link naar mijn live locatie van etappe en dag 1/21  #AgressieSpoortNiet onderaan dit bericht!

Het was even terug in de tijd. 22 jaar welteverstaan. De laatste keer dat ik in Den Helder was, was de laatste dag van mijn opleiding bij de Koninklijke Marine. Ik was toen 18. En jeetje wat is Den Helder verandert. Ik herken zelfs rondom het stationsgebied niets meer terug. Naja, niets… De taxi’s om op deze zondagavond het Marine Personeel weer naar de kazerne te brengen staan er nog steeds.

Toen mijn hotel zoeken. Dat was niet zo moeilijk. De straat oversteken en ik stond voor de voordeur van het Forest Hotel. Wat een enorm gastvrije ontvangst, en wat een vriendelijke dame achter de balie. We raakten aan de praat, en ook zij had, voor zij hier kwam werken gesolliciteerd voor HC NS. Uiteindelijk is het toch het hotel wezen geworden. En ook dat is natuurlijk een prachtige baan. En zij? Zij is er echt voor gemaakt.

De kamer, op de bovenste verdieping met vanaf het balkon uitkijk op de ondergaande zon, de watertoren, de zee, en achter de woningen aan de overkant zie ik nog net het licht van de vuurtoren verdwijnen en verschijnen. Ondertussen hoor ik de meeuwen schreeuwen.

Binnen een mooi 2 persoonsbed, een douche, bad, koffiezetapparaat en een waterkoker. En 3 stoelen om comfortabel op te gaan zitten. Kortom, het perfecte recept voor een fijne nacht.

Uitrusten. Dat heb ik gedaan. Maar veel slapen kwam er niet van. Zenuwen, energie, enthousiasme en eerlijk, toch best een beetje spanning.

Het is inmiddels 04:30, mijn wekker is net gegaan. En ik ga me, na een bak koffie, voorbereiden.

Aankleden, wandelwol om mijn voeten, haar in een staart, waterzak vullen met 2 liter water, nog even wat extra calcium voor mn spieren en botten en mijn, door de receptie klaargemaakte ontbijtje uit de koelkast halen. Want zonder ontbijt, wilden ze me niet laten uitchecken.

Over ongeveer een uurtje, om 07:00 een videocall van Hart van Nederland. En als mijn wandeling gestart is, rond 07:15 een telefoongesprek met de radiostudio van NH nieuws. Ik loop deze 1e etappe tenslotte door hun regio.

En dan, door naar Alkmaar. Met alle stops er tussen in. Den helder Zuid, Anna Paulowna, Schagen, Heerhugowaard en Alkmaar Noord.

Tot Alkmaar !

Volg mij vandaag live via :

Live locatie #AgressieSpoortNiet dag 1 ! Den Helder – Alkmaar !
Volg me !!! https://maps.app.goo.gl/XS35rSZw5TNbfUPV6


Reacties

Plaats een reactie